Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Gastrolístky: zlatá baňa vyhradená len pre vyvolených (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

gastrolistky a ich zmiznutie z trhu
Gastrolistky su jeden obycajny podvod kde sa nahradza oficialne platidlo podvodnými poukazkami z ktorých sa plati provizia. Je to zabetonovany spinavy lobisticky business. Autorovi članku davam do pozornosti ešte ďaľšie dolezite info: Opisany kolobeh gastrolistkov sa nekonci ich nákupom firmami pre zamestnancov. Ale pokračuje do ruk reštaurácií a tie to maju naozaj velmi tazké. Odhliadnuc od admin. naárocnosti, tak gastrolisky vykupuju ich emitenti naspäť za dalsiu proviziu. A ta moze dosahovat aj 4% -5%!!! A tu sa skryva ta najvacsia zlodejina! Výsledok je zvacsa menej kvalitne jedlo tzv.: "obedovych menu" ,pretoze restauracie tento naklad musia niekde zohladnit. Jedinym riesenim nie je ich zrusenie ale pridanie moznosti tento priplatok na stravu dat v peniazoch. No a o ostatne sa postara trh sam...tieto firmy skoncia tak do pol roka...
v666
<< < 1 2 3 4 5 > >>

Restikari

Za to nakupia v tescu a pod, cize nemusia platit provizie. Najviac na tom tratia prave potravinove obchody.. Som za zrusenie a zvysenie nezamestnanosti o tych 200 ludi co robi v gastrolistkovych firmach.
 
Hodnoť

 

V clanku je napisana jedna dost podstatna hlupost...

Zakon neprikazuje zamestnavatelovi poskytovat jedlo vo svojej jedalni alebo...

Zakon prikazuje zabezpecit jedno teple jedlo. To sa da zabezpecit celkom jednoducho. Chladene, alebo mrazene jedlo zakupit a dat zamestnancom, ktori si ho ohreju v mikrovlnke.

Takto to bez problemov funguje v celej zapadnej Europe. U nas si firmy od statu vyziadali moznost riesenia stravovania cez gastro firmy a teraz pistia, ze je zle. Nech zrusia zmluvy s gastrofirmami a celu zalezitost mozu vyriesit viacerymi sposobmi, napr. s tymi chladenymi jedlami.
 

 

Ten tvoj príspevok je ako tvoj nick. Skús sa ty stravovať celý život na mrazenej strave. To by len bola výhra.
 

 

Presne tak - to je teda nápad za všetky drobne.
 

Pet...

...len si nenahovaraj, ze to jedlo co konzumujes v restauraciach neni urobene z mrazeneho polovyrobku.
Napr. (ale vtom som si nie isty) jeden znamy hokejista ma fabriku na halusky a podobne vyrobky. V restauracii ich iba zohreju a naleju na to mast a skvarky (ktore su tiez vyprazane a potom zmrazene).

90% jedla v restauraciach sa podava z mrazenych polotovaroch. O vyvarovnach ako su napr. v nakupnych strediskach ani nehovoriac.

Robotnici na tyzdnovkach, stale si kupuju salamu a chlieb. Tam kde maju tkz. jedalne, prinasaju im jedlo z vyvarovien a ani nevedia, ze to mohlo byt 1-2 dni stare, co sa nezjedlo v inom vacsom podniku.

Stravne listky su prezitok socializmu a komunisti to nechcu zrusit, pretoze na tom zarabaju. Komunisti stale si myslia, ze slovac bez nich si nevie poradit. A mozna maju aj pravdu, pretoze plebs ich stale posiela do parlamentu.
 

To by som rád videl,

ako by pišťali zamestnanci, ktorí sú zvyknutí za gastrolístky namiesto teplého jedla nakupovať v obchodoch.
 

 

nezlakni sa, ale vsade tam kde sa plati za teple jedlo gastrolistkom sa da platit aj peniazmi. a ked si odratas to zderstvo co sa plati v celom kolobehu gastracov tym sprostredkovatelom, tak aj zamestnavatelia aj zamestnanci a aj tie restauracie by dostali viac. akurat ti podvodnici co nikdy ziadnu hodnotu nevytvorili, akurat natlacia bezcenne papieriky a potom vyberaju proviziu ked sa k nim dostanu naspat by zaplakali a museli by sa zacat zivit nejakou skutocnou pracou.
 

 

Hlavne by pistali zamestnavatelia znova, pretoze naklady na nakup, uskladnenie a spracovanie mrazeneho jedla by boli mozno aj vyssie, ako kazdy mesiac objednat gastrace.
 

Teplé jedlo nie je definované tvojou

predstavou pobytu stravy v mikrovlnke, ale tým, že musí byť nasérvirované max do 4 hodín od uvarenia.
 

 

No ved bude na tanieri hned po zohriati a nebude to trvat ani 4 hodiny :)
Inak u nas to tiez fungovalo pred nejakym casom ze na nocnych mali ludia narok na mrazenu stravu - bola o to vtedy bitka aj ked chutovo to nebolo bohvieco. Jedneho pekneho dna sa vedenie rozhodlo dat ludom na vyber teple jedlo (alebo mrazene v noci) alebo gastrace - najvzornejsim jedakom okamzite prestalo chutit a rozhodli sa pre gastrace. Na mrazenu stravu si uz teraz nikto ani nespomenie a drviva väcsina sniva uz par dni pred vyplatou kedy uz konecne budu listky. V pripade ze by daval zamestnavatel prispevok na stravu v plate, tak by sa to tam rychlo stratilo a bolo by to povazovane za zvysenie platu, akurat by sa to inak volalo - cize tento rok uz zvysenie bolo viac nedostanete a buduci tiez nie nakolko to bolo velke zvysenie
 

 

aj to by sa dalo poriešiť.. stravné v peniazoch by dostali týždeň pred výplatou.. spokojný ???
 

 

Myslím, ze to by bola len dalsia komplikacia. Nie som velkym zastancom listkov aj ked to tak nevypada lebo mam s tym akurat tak robotu navyse nejake 2 - 3 hodiny mesacne ale viem ze u vela firiem by sa tie peniaze casom vo vyplate rozpustili ako polozka
 

 

ked že cez úplatných politikov sa gastráčov nevieme zbaviť mala by byť možnosť mať na výber.. kto chce gastráče dostane gastráče a kto peniaze tak peniaze.. demokracia je o tom..
 

Co na to

hygienik?
 

 

Janko na to si ako prišiel že si firmy vyžiadali riešiť stravu cez gastrolístky ? ved kedysi nebol problém dať bloček z reštaurácie do nákladov..
 

Nikdy nebolo možné

dať do nákladov každý deň bločky z reštaurácie od všetkých (alebo časti) zamestnancov.
 
Hodnoť

 

stale dufam, ze sa dozijem dna kedy sa ta vymyslena k**ocina konecne zrusi a zamestnavatel doplati zamestnancovi prispevok na stravu bez toho aby sa na tom prizivovali umelo vytvorene firmy, ktore NIC NEVYTVARAJU.
cely princip gastrolistkov je taky smiesny, ze neviem ci sa mam z toho smiat alebo plakat. je to ako keby som ja mal platit poplatok banke za to, ze mi povoli pristup k vyplate, ktoru mi zamestnavatel posle na ucet.
 

RE:

Myslis poplatok za vedenie uctu? Velka cast zamestnavatelov odmieta davat vyplatu inak ako na ucet.
 

 

nie, nemyslim poplatok za vedenie uctu. snazil som sa najst najhlupejsi priklad aky mi napadne, ale zjavne si ho nepochopil.
tu tvoju druhu vetu nechapem... ja som niekde spominal nieco o vyplatach v hotovosti?
 

tá reakcia je v poriadku

nevyhnutnosť platiť banke za vedenie účtu zamestnanca je porovnateľná s nevyhnutnosťou platiť sprostredkovateľskej firme za gastráče.
 

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Najčítanejšie


  1. Adam Nochta: Ľuboš Blaha, ban-sexuál 2 119
  2. Peter Kollega: Som zločinec a nechcem aby ma riešila Ficova kurtizána a Čižnár-Gašparovičovi protežanti 2 058
  3. Juraj Paškuliak: Matovič je zákerný podrazák. Vie len intrigovať a rozvracať 1 453
  4. Stop alibizmu: Takže hlavnému hygienikovi a premiérovi SR ide o naše zdravie... 980
  5. Peter Kollega: Papalášstvo od Mečiara po Beblavého 952
  6. Michal Porubän: Urážač žien Blaha alias módny guru parlamentu..."Na scénu !!! " 678
  7. Monika Nagyova: Zo života vo firme snov: Vianočný večierok, na ktorý nikdy nezabudnem 677
  8. Mišo Šesták: Keď si sovietsky vojak nesmie vypiť 669
  9. Pavel Sibyla: Ako sa znásilňujú štatistiky nezamestnanosti za Matoviča 582
  10. Věra Tepličková: Záhada utajených expertov 511

Rebríčky článkov


  1. Vladimír Bohm: USA je v skutočnosti bez prezidenta a potrebuje záchranu – strednej línie
  2. Mikuláš Lakatoš: Op – Ed: Community Healthcare in Slovakia – do we all have equal access to it?
  3. František Cudziš: O nebezpečestvách „učených kecov“ (tentoraz o „chaose“)
  4. Richard Gajarský: Šialenci za klávesnicou.
  5. Roland Ondrus: Qantas chce povinnosť očkovania pre pasažierov!
  6. Radoslav Žilinský: Zimný oddych na 1000 rôznych spôsobov
  7. Július Kovács: Páni čitatelie a blogeri celé to tu v SME zapácha hoci Haščákom a Martinom Borguľom
  8. Naďa Mitanová: Neodoslané listy, pozabudnuté sny, záhrady zarastené burinou...
  9. Stanislav Martinčko: Excelentný Rašiho plán na Koronu!
  10. Olívia Lacenová: Bitcoin si razí cestu nahor. Prekonal trojročné maximá


Už ste čítali?